Keramische Steenstrips: Lichter, Sneller En Goedkoper  thumbnail

Keramische Steenstrips: Lichter, Sneller En Goedkoper

Published Jul 02, 23
3 min read

Steenstrips Aannemer

Vandaag is de emmer nog net groot genoeg. Maar één druppel - een stijging van de rente op 20 à 25 jaar - kan de emmer doen overlopen. Dan is er een risico op een prijscorrectie, maar dat is geen argument om een aankoop uit te stellen. De prijscorrectie zal minder groot zijn dan de impact van de hogere rente.’2.Wie vanaf dit jaar een energieverslindende woning koopt, moet die binnen vijf jaar energetisch renoveren. ’Door ons verouderd vastgoedpatrimonium zal de verplichte renovatie veel verkopen treffen. 96 procent van het vastgoed dateert van voor ‘81’, zegt Rahmuni.‘Niet zozeer de verplichting zal een impact hebben. De te renoveren huizen die we verkopen, worden al in 99 procent van de gevallen gerenoveerd, maar de verbouwingskosten zijn fel gestegen.

000 euro kostte, kost vandaag misschien 140. 000 euro’, zegt Krijgsman. steenstrips afmetingen.‘Daar komt bij dat de prijzen van vastgoed dat energetisch in orde is niet meer fors stijgen. Wie in het verleden renoveerde, zag de investering onmiddellijk vertaald in eenzelfde hogere waarde van zijn pand. Nu stijgt de potentiële verkoopprijs van het pand niet meer navenant bij eenzelfde renovatie. steenstrips breuksteen.’De experten zijn het erover eens dat de prijzen van energieverslindende huizen onder druk komen te staan.Het energetisch slechter scorende vastgoed heeft daarvan geprofiteerd (steenstrips lijmen). Nu zal rekening gehouden worden met de renovatieplicht en de verbouwingskosten’, zegt Rahmuni. ‘Dat biedt opportuniteiten voor handige harry’s. Ze zullen voor een interessantere prijs kunnen kopen - steenstrips zwart.’‘De impact zal het grootst zijn op panden die zo’n twintig jaar geleden gerenoveerd zijn. Die woningen zijn nog te goed om opnieuw volledig te renoveren, maar hebben vaak maar een energiescore van D of E’, zegt Filip Dewaele, de gedelegeerd bestuurder van Dewaele Vastgoedgroep.

Wat doen investeerders in vastgoed?‘De grotere onderhandelingsmarge die kopers vandaag hebben, wordt deels verklaard doordat investeerders minder actief zijn’, zegt van Opstal. Zij waren samen met de jongeren in het derde kwartaal de drijvende krachten achter de vastgoedmarkt, bleek uit de vastgoedbarometer van het notariaat (keramische steenstrips buitengevel).‘De voorbije maand was de verkoop van nieuwbouw rustiger (steenstrips op isolatie lijmen).

‘Een deel van de investeerders wacht of zoekt andere beleggingen, nu de intresten op beleggingen niet langer nul zijn - buitenmuur isoleren steenstrips. Die afwachtende houding zal maar tijdelijk zijn. Op lange termijn is er geen probleem voor nieuwbouw. Het is een belangrijke factor om vastgoed energetisch te verbeteren.’Ook de hogere rente op leningen speelt voor investeerders.

Steenstrips - Gemakkelijk Te Plaatsen Op Iedere Wand - IsodecoHet rendement op hun huurpand was hoger dan de intrestlast. Maar vandaag liggen die steeds meer in elkaars buurt of moeten ze soms wat bijleggen’, zegt Krijgsman. ‘Daartegenover staat dat vastgoed een veilige belegging is en door de huurindexering is die inflatiebestendig.’Sinds 1 oktober 2022 is de indexering in Vlaanderen gedurende een jaar gekoppeld aan de energiezuinigheid van de woning (zelfklevende steenstrips binnen).

’De maatregel heeft weinig impact op investeerders, omdat ze voor 95 procent huizen en appartementen kopen die energetisch in orde zijn’, zegt Krijgsman. ‘Vandaag is de indexatie de sleutel tot succes’, vult van Opstal aan. gevel steenstrips prijs. ‘Vroeger zag je dat verhuurders de huur niet indexeerden voor goede huurders. Maar door de hoge inflatie verdwijnt die goodwill. steenstrips keramisch.

Mibo Pietra (Steenstrips - Flagstones - Geopietra)

Zundertseweg 6 C, 2321 Hoogstraten 0475 71 53 98 Click here to learn more

‘Investeerders maken de afweging van het huurrendement tegenover de leninglast. Meer en meer investeerders staan op de rem en wachten tot de markt normaliseert. We zien de eerste tekenen van een stabilisatie van de nieuwbouwprijzen’, zegt Rahmuni. ‘Daarnaast kampt de bouw met een tekort aan materialen en werkkrachten. Projectontwikkelaars worden dus geconfronteerd met een toegenomen onzekerheid bij hun bouwprojecten’, zegt Van Gompel (baksteen steenstrips binnen).

Latest Posts

Landelijk Modern Huis Bouwen

Published May 11, 24
7 min read

Huis Bouwen Sleutel Op De Deur

Published May 06, 24
7 min read